why brother

Tuesday, August 01, 2006

Και ο άνθρωπος δημιούργησε την... Κόκα-Κόλα!



  • (αυτολεξεί από το site coca cola http://www.coca-cola.com/)

    Γνωρίζετε ότι...

    98%
    Αυτό είναι το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που αναγνωρίζει το σήμα της Coca-Cola! Μιλάμε για το πλέον αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα σε όλο τον πλανήτη!4.079.020.848.000
    Είναι ο αριθμός των μπουκαλιών μεσαίου μεγέθους που θα χρειαζόμασταν, αν θέλαμε να τοποθετήσουμε όλη την ποσότητα Coca–Cola που έχει παραχθεί ποτέ. Πόσο χώρο θα έπιανε η Coca-Cola άραγε!
    83.000.000
    Τόσα άτομα απολαμβάνουν τα διάφορα προϊόντα της The Coca–Cola Company καθημερινά στις Η.Π.Α. Δηλαδή, όλοι σχεδόν είναι... οι τυχεροί!
    6.000.000
    Τόσα άτομα απολαμβάνουν Coca–Cola καθημερινά στις Η.Π.Α. Ένας ολόκληρος λαός Coca-Cola!
    8.000
    Τόσα αναψυκτικά της The Coca-Cola Company καταναλώνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη ανά δευτερόλεπτο. Έτσι ξεδιψάει ο κόσμος!
    3.135
    Τόσα μέτρα είναι το ύψος των ιαπωνικών Άλπεων, όπου η διανομή της Coca-Cola γίνεται με σκοινιά από ελικόπτερο! Η Coca-Cola υπερβαίνει τους δυνατούς ανέμους και τις απότομες πλαγιές των Άλπεων!
    1989
    Η χρονιά που το εμπορικό σήμα της Coca-Cola κατέκτησε μόνιμη θέση στην πλατεία Pushkin της Μόσχας! Να ένα προϊόν που φέρνει τους λαούς πραγματικά πιο κοντά!
    520
    Είναι τα χιλιόμετρα που θα είχε ύψος ένα βουνό αν βάζαμε όλα τα μπουκάλια μεσαίου μεγέθους Coca-Cola που έχουν εμφιαλωθεί ποτέ σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Δηλαδή, ύψος 59 φορές μεγαλύτερο από του Έβερεστ!
    [...]
    Ολόκληρος ο πλανήτης ξέρει την Coca-Cola…

    Αν καταφέρναμε μάλιστα να βάλουμε όλη την ποσότητα Coca-Cola που έχει εμφιαλωθεί ποτέ στους καταρράκτες του Νιαγάρα, θα θαυμάζαμε ένα ποτάμι Coca-Cola που κυλάει επί 36 ώρες και 20 λεπτά, κάτι παραπάνω από μιάμιση μέρα δηλαδή!


    ----- ----- -----

    Λοιπόν:
    Κι εγώ τα θαυμαστικά θα τα έβαζα αλλά όχι από περηφάνια, από έκπληξη...

    Τι σημαίνει όλο αυτό;
    ότι ο κόσμος χρειάζεται μια σταθερά έστω και τόσο ηλίθια;

    Λες κάτι τέτοιο να εννοούσε ο Αρχιμήδης όταν έλεγε ότι αν μπορούσε να βρει ένα σταθερό σημείο θα κινούσε όλη τη γη;

    Μια αφορμή μόνο χρειάζεται (και όσο πιο απλή τόσο καλύτερα για την καταλαβαίνουν όλοι) για να χτιστεί πάνω της ένας κόσμος σχέσεων, συναλλαγών, εξουσίας και απόλαυσης, καθρέφτης (φράκταλ) του πραγματικού...Ίσως. Η έντονη εντύπωση όμως του γελοίου δεν με εγκαταλείπει. Γιατί;

    Αλήθεια,αν ήσασταν εξωγήινος και δεν είχατε ιδέα τι είναι το κοκα κόλα και διαβάζατε τα παραπάνω τι θα έβαζε ο νούς σας ;

    Ίσως η ίδια η κόκα κόλα να μην είναι τόσο αναγκαία για την επιβίωση του ανθρώπου, αλλά η περίπλοκη και διαστρωματωμένη οργάνωση μιας αδιανόητα τεράστιας επιχείρησης ίσως να είναι αναγκαία (για λόγους που αγνοώ).

    Τουλάχιστον η θηριωδώς τεράστια επιχείρηση Χριστιανισμός στηρίχτηκε σε μια εντυπωσιακή ιστορία - βέβαια είδαμε πού οδήγησε-, τούτο δω πού θα οδηγήσει άραγε?

Posted by Picasa

0 Comments:

Post a Comment

<< Home